1515

140 tjänster försvinner från Astra Zeneca

Omkring 140 tjänster flyttas från läkemedelsbolaget Astra Zenecas verksamhet i Mölndal utanför Göteborg till Polen och Indien när bolaget omorganiserar sin utvecklingsverksamhet. Framförallt är det operativa roller inom avdelningen Global Medicines Development som berörs.

Omorganiseringen är en del av det förändringsprogram som lanserades vintern 2016.

”Det som är på gång är en omorganisering av vår utvecklingsverksamhet. Det är en del av en global förändring som även påverkar vår anläggning i Göteborg där ungefär 140 tjänster flyttas till Polen och Indien. Samtidigt tillkommer det omkring 40 nya roller”, säger Jacob Lund, kommunikationsdirektör på Astra Zeneca.

Vad är det för tjänster det handlar om?
”Det här berör vår utvecklingsavdelning Global Medicines Development som bland annat kör globala studier. Vi kommer fortfarande leda de här studierna från Göteborg och ha det strategiska ansvaret för alla sådana studier, men de mer operativa rollerna kommer flyttas främst till Polen”, säger Jacob Lund.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?