1515
Denna text publiceras i samarbete med Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan.
Helsingborgs DagbladSydsvenskan

100 nyanställningar till kommande tågdepå i Skåne

Minst 100 nyanställningar väntas till Hässleholms nya tågdepå som invigs i december nästa år. Där ska 111 Öresundståg underhållas i regi av Mantena och SJ Öresund.

Foto:Johan Nilsson/TT

I början av september blev det känt att SJ etablerar ett nytt dotterbolag, SJ Öresund, med uppdrag att hantera Öresundstågstrafiken som SJ tar över nästa år.

Tillsammans med det Helsingborgsbaserade tågunderhållsföretaget Mantena kommer SJ också att ansvara för underhållet av 111 Öresundståg i den tågverkstad som byggs i Kärråkra utanför Hässleholm, och som ska förvaltas av Region Skåne.

Hela projektet är på totalt 26.500 kvadratmeter och beräknas kosta 1,5 miljarder kronor. De olika byggnaderna kommer att bestå av fem byggnader med verkstad, kontor, städbyggnad, hjulsvarv, kombihall, mottagningsstation samt en städplattform.

Tågdepån ska tas i drift i december nästa år och nu inleds även en rekryteringsprocess: minst 100 personer ska nyanställas, både administrativ och teknisk personal.

”Just nu pågår ett intensivt arbete med att hitta rätt kandidater och det har redan visat sig att det finns ett jättestort intresse att söka de nya tjänsterna”, säger Kjetil Hovland, vd för Mantena.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?