1515
Annons

10 procents rabatt i Jondetech Sensors emission

Jondetech Sensors meddelar att teckningskursen blev 9:50 kronor per aktie i den riktade emission som aviserades på torsdagen. Teckningskursen fastställdes genom accelererad bookbuilding och motsvarar en rabatt om cirka 10,2 procent jämfört med det volymviktade priset de senaste 20 handelsdagarna.

Det framgår av ett pressmeddelande natten till fredagen.

Den riktade nyemissionen omfattade 3.200.000 nya aktier och genom denna, samt en emission till styrelseledamoten Thomas Krishan, tillförs Jondetech cirka 32,4 miljoner kronor före transaktionsrelaterade kostnader.

Styrelseledamoten Thomas Krishan har inom ramen för bookbuilding-förfarandet åtagit sig att teckna 210.527 aktier till teckningskursen 9:50 kronor per aktie. Eftersom Thomas Krishan är styrelseledamot har styrelsen beslutat att föreslå och sammankalla en extra bolagsstämma för att godkänna emissionen till Thomas Krishan.

Den riktade nyemissionen och den riktade emissionen till Thomas Krishan innebär en utspädningseffekt om cirka 11,3 procent.

Elpriset backar svagt i södra Sverige – men fortsatt extremt högt

Elspotpriset för det sydligaste elprisområdet SE4 sjunker i morgon, torsdag, med 3 procent till 5,50 kronor per kilowattimme. I norra Sverige råder samtidigt fortsatt rea där elspotpriset under torsdagen bara är en bråkdel med 52 öre/kWh.

Under onsdagen är elspotpriset i södra Sverige rekordhögt, vilket innebär ytterligare en hård smäll för många hårt prövade elkunder. När elspotpriset på elbörsen Nord Pool, som styr prisnivån för rörliga elavtal, offentliggjordes för torsdagen blev det dock en mindre nedgång i södra Sverige . 

I SE4, det sydligaste av de fyra prisområden som Sverige är indelat i, uppges elspotpriset under torsdagen i snitt bli 5,50 kronor per kilowattimme. Det är en nedgång med 3 procent från onsdagens 5,69 kr/kWh, och fortsatt extremt högt i ett historiskt perspektiv. 

Observera att elpriset på elbörsen är exklusive elbolagens påslag och skatter och elnätsavgifter som elkunderna också måste betala.

Samtidigt fortsätter trenden med enorma elprisskillnader inom Sverige, som sedan 2011 är indelat i fyra elprisområden. Medan elpriserna i södra Sverige i år slagit rekord på löpande band är elpriserna norra Sverige oftast avsevärt lägre, och har senaste tiden varit bland de lägsta i Europa. 

I morgon, torsdag stiger visserligen elspotpriset i SE1, det nordligaste elprisområdet, kraftigt till ca 52 öre/kWh från onsdagens 5,2 öre/kWh, Men elspotpriset i nordligaste Sverige är ändå fortsatt mycket lägre än i södra Sverige. 

I SE2, med bland annat Sundsvall, är elspotpriset i morgon cirka 88 öre/kWh och i SE3, med bland annat Göteborg och Stockholm, är det 3,38 kronor/kWh.

En rad experter pekar i en intervju i Di på att läget för Europas energiförsörjning är mycket allvarligt och varnar för nya elprisrekord i höst och vinter.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera