ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Zyn finns i över 40.000 butiker i USA enligt Swedish Match

Swedish Match nationella lansering av det tobaksfria nikotinsnuset Zyn i USA har nu nått samtliga 50 delstater. Totalt finns nu Zyn i över 40.000 försäljningsställen.

Det uppger bolagets ir-chef Emmett Harrison för Nyhetsbyrån Direkt.

I slutet av det första kvartalet fanns Zyn tillgänglig i nästan 15.000 försäljningsställen i USA, främst i den västra delen av landet. I början av det andra kvartalet inleddes den nationella utrullningen och i slutet av april var antalet försäljningsställen upp i 33.000.

Swedish Match har tidigare uppgett att planen är att nå nivån 60.000 försäljningsställen vid slutet av 2019.

Framgångarna med Zyn i USA har det senaste dryga året fått ett antal analyshys att stärka sin syn på Swedish Matchs aktie som nådde sin högstanotering på 533 kronor sensommaren 2018. Efter det följde aktien den allmänna börsförsvagningen ner till ungefär 350 kronor vid årsskiftet, men har sedan dess avancerat 26 procent för att i dagsläget noteras kring 430 kronor.

Samtidigt är Swedish Match utveckling för Zyn i USA inte något som de stora globala tobaksjättarna enbart studerar från sidlinjen. British American Tobacco kommer till exempel lansera sitt tobaksfria nikotinsnus Velo i USA under juli månad. Vidare köpte Altria, som bland annat äger Philip Morris USA och den amerikanska snusjätten US Tobacco, nyligen en kontrollpost i det schweiziska tobaksbolaget Burger Söhne. Affären medför bland annat att Altria kommer att utöka USA-distribution för Burger Söhnes tobaksfria nikotinprodukt On.

Swedish Match säljer även Zyn i Sverige, Tjeckien och Danmark samt online i Schweiz och Storbritannien. Dessutom har bolaget uppgett att en Zyn-lansering i Ryssland övervägs.

Match-aktien stiger med 0,7 procent vid middagstid på torsdagen.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies