ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

ZF sålde Haldex-innehavet med rejäl rabatt – aktien rasar

Tyska ZF Friedrichshafen har sålt hela sitt innehav i bromstillverkaren Haldex. Priset landade enligt ett pressmeddelande på 50 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt på omkring 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs på 59,3 kronor per aktie. 

Aktien faller 11 procent i den inledande fredagshandeln.

På torsdagskvällen stod det klart att ZF vill sälja samtliga sina 8,9 miljoner aktier i Haldex via ett så kalla accelererat bokbyggande, vilket Di tidigare rapporterat om. 

ZF köpte Haldex-aktierna i samband med en lång budstrid med tyska Knorr-Bremse och nederländska SAF-Holland 2016. Efter det har ZF och Knorr-Bremse båda varit storägare i bolaget med 20 procent respektive 15 procent av röster och kapital.

Det är sedan tidigare i år känt att ZF skulle behöva göra sig av med ägandet då ZF lagt bud på den amerikanska konkurrenten Wabco på 136,5 dollar per aktie. 

På fredagsmorgonen stod det klart att priset i ZF:s försäljning landade på 50 kronor per aktie vilket motsvarar en rabatt på nästan 16 procent jämfört med torsdagens stängningskurs. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer