ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Storägaren överväger sälja hela posten i Haldex

Bromstillverkaren Haldex storägare ZF Friedrichshafen överväger att sälja sin post på 20 procent i fordonsunderleverantören Haldex, enligt Dow Jones Newswires.

ZF Friedrichshafen ska ha gjort framsteg i sitt strategiska fokus på bromsteknologi och överväger därför att sälja sin post i Haldex, skriver nyhetsbyrån.

Tidigare i år uppgav ZF att posten i Haldex skulle kunna behöva avyttras för att få budet på konkurrenten Wabco att gå igenom.

Tyska ZF köpte på sig Haldex-aktierna under en uppmärksammad budstrid med Knorr-Bremse och SAF-Holland för ett par år sedan. Ingen av parterna nådde ända fram men två av dem sitter kvar med stora poster i Landskronabolaget. Knorr-Bremse äger i dag 14,9 procent av kapitalet och rösterna i Haldex, enligt ägardatatjänsten Holdings.

Knorr-Bremses sista budhöjning på Haldex kom i september 2016. Då erbjöd bolaget 125 kronor kontant per aktie. I den tidiga torsdagshandeln är aktien upp 0,4 procent till 57,80 kronor.

När Di intervjuade Haldex vd Helene Svahn för några veckor sedan uppgav hon att ägarsituationen inte var optimal. ”Inte minst nu när ZF nyligen förvärvade Wabco som är en viktig konkurrent”, sa hon till Di.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer