ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Zara-ägaren Inditex vinstkrossar H&M

Zara-ägaren Inditex, en konkurrent till H&M, rapporterar intäkter och vinst i linje med förväntningarna för årets första halva.

Inditex omsättning för årets sex första månader landade på 12,82 miljarder euro, att jämföra med förväntningarna på 12,83 miljarder, enligt Infront Data. Under samma period i fjol låg omsättningen på 12,03 miljarder.

I lokala valutor steg Inditex försäljning med 7 procent. H&M:s försäljning i lokala valutor ökade med 5 procent under samma period, enligt rapporten från i somras.

Bolagets nettoresultat kom in på 1,55 miljarder euro, motsvarande 16,6 miljarder kronor, att jämföra med förväntningarna på 1,56 miljarder. Under fjolårsperioden kom resultatet in på 1,41 miljarder. Nettoresultatet är drygt 11 miljarder mer än vad konkurrenten H&M mäktade med under samma period.

Bolaget uppger att höst- och vinterkollektionen har tagits emot väl. Försäljningen i butik och på nätet har ökat med 8 procent i lokal valuta under perioden 1 augusti till 8 september, vilket är perioden efter kvartalet stängde. Inditex räknar fortsatt med att den jämförbara försäljningen landar på plus 4-6 procent för räkenskapsåret som avslutas den 31 januari 2020.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer