ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Zalando: Försäljning fjärde kvartalet ligger i nivå med prognos

Kinnevikägda Zalandos försäljning under det fjärde kvartalet går bra och ligger i linje med förväntningarna, uppger företagets kommunikationschef Alexander Styles för Bloomberg.

Enligt Alexander Styles är man fortsatt optimistisk till möjligheterna att nå sina mål för perioden. Enligt prognosintervallet som angavs i samband med rapporten för tredje kvartalet ligger målen på en försäljningstillväxt på 20-25 procent i kvartalet, där man måste nå den övre delen av intervallet för att inte missa helårsguidningen.

Zalandos försäljningstillväxt under kvartal fyra har emellertid minskat de senaste tre åren från att ha växt drygt 30 procent 2015 till en tillväxt på 22 procent i kvartal fyra 2017.

Zalandoaktien faller med över 15 procent i Frankfurt på måndagseftermiddagen sedan den brittiska sektorskollegan Asos rapporterat kraftigt minskad försäljning i november och att marknadsvillkoren är utmanande. Asos rasar i sin tur med över 40 procent i London.

Kinnevik är för dagen ned med 3,8 procent, strax efter klockan 13.

Zalandos vd och medgrundare Rubin Ritter försäkrade i början på november att bolaget har en ”bra plan för det fjärde kvartalet” och att ambitionen ”är att ta oss tillbaka till tillväxtkorridoren och vi är säkra på att vi kan ta oss tillbaka dit under det fjärde kvartalet”, refererar Direkt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer