ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vestberg städar upp efter Mayer – säljer miljardköp för miljoner

  • Marissa Mayer var vd för Yahoo när bolaget köpte Tumblr för 1,1 miljarder dollar 2013. Foto: David Paul Morris/Bloomberg, Frank Franklin II/AP

Amerikanska Verizon säljer det sociala nätverket Tumblr till Automattic, som bland annat äger Wordpress, för en i sammanhanget symbolisk summa. Det rapporterar The Wall Street Journal

Tumblr kom in i den amerikanska teleoperatörens famn i samband med Verizons förvärv av Yahoo 2017. Yahoo förvärvade i sin tur Tumblr 2013 för 1,1 miljarder dollar. 

Köpeskillingen i den senaste transaktionen är inte offentlig men två olika källor till techsajten Axios uppger att försäljningspriset landade på ”en bra bit” under 20 miljoner dollar respektive under 10 miljoner dollar. 

I december 2018 förbjöd Tumblr pornografiskt innehåll vilket enligt techsajten The Verge resulterade i att trafiken rasade med omkring 30 procent till mitten av mars. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer