ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

XXL värvar sportintresserad Sverige-vd från Elgiganten

  • Per Sigvardsson, Sverigechef för XXL. Foto: XXL.

Sportvarukedjan XXL har presenterat sin nya Sverige-vd efter Per Sigvardsson som fick lämna posten sedan hån mot klimataktivisten Greta Thunberg publicerats på hans Facebook-sida.

Den nye chefen heter Anders Lindblom och kommer närmast från rollen som operativ chef på elektronikvarukedjan Elgiganten.

”Rollen som managing director för XXL Sverige är oerhört viktig för oss” kommenterar Tolle Grøterud, tillförordnad CEO för XXL-gruppen, i ett pressmeddelande. 

”I Sverige ser vi fortfarande goda tillväxtmöjligheter och genom att vi nu lyckats knyta till oss Anders som har över 30 år i olika operationella roller inom handel och en fantastiskt stark värdegrund känner vi oss väl rustade för framtiden.”

Anders Lindblom säger:

”Jag är oerhört intresserad av sport och träning vilket gör att jag känner extra mycket för den här sektorn hälsar Anders. Dessutom har XXL redan från början en väldigt unik idé genom att samla alla sporter under ett tak med specialister inom olika områden - det är ett koncept jag tror på och vi är bara i början av vår resa.”

Per Sigvardsson nekar till att själv ha skrivit nedsättande om Greta Thunberg. Misstankarna om att så skett var emellertid anledningen till att han fick lämna sin post på dagen i maj.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer