1515
Annons

XMRealitys nyemission genomförd

XMReality, som är verksamt inom lösningar för fältservice, har genomfört den emission som aviserades efter börsens stängning på tisdagen. Kursen i emissionen blev 8:25 kronor och bolaget tillförs drygt 56 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionsbeloppen översteg därmed tidigare kommunicerad nivå på ”upp till 50 miljoner kronor”. 

Klart: Nya EU-sanktioner mot Ryssland – pristak på olja

Rysslands president Vladimir Putin.
Rysslands president Vladimir Putin.Foto:Michael Sohn

EU:s medlemsländer är överens om nästa sanktionspaket mot Ryssland, uppger en diplomatkälla för TT.

Pristak införs för rysk olja – och Putins favoritartist ska stoppas i väst.

Enligt nyhetssajten Politico Europe var EU-länderna redan i tisdags i princip överens om nästa sanktionspaket mot Ryssland.

Definitivt klart blev det sedan när EU-ländernas ambassadörer samlades i Bryssel på onsdagsmorgonen, enligt uppgifter till såväl TT som nyhetsbyrån Bloomberg.

Förslaget lades fram i förra veckan av EU-kommissionen som det åttonde sanktionspaketet med anledning av Rysslands krig i Ukraina. Det innehåller bland annat ett pristak på rysk olja, som innebär att det blir förbjudet för EU-fartyg att skeppa oljan om priset ligger över den nivå som oljan säljs för i Asien.

Andra nyheter är fler import- och exportförbud, bland annat riktat mot ryskt stål och försäljning av exempelvis ytterligare flygdelar och elektronik till Ryssland.

Ännu fler personer får dessutom inreseförbud till EU och eventuella tillgångar frysta i EU. Vilka som ingår är ännu inte offentligt men enligt nyhetssajten EU Observer riktas sanktionerna den här gången mot bland andra filosofen Aleksandr Dugin och artisten Nikolaj Rastorgujev – tidigare dumaledamot och sångare i president Vladimir Putins favoritband Ljube.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera