ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

WSJ: Tillverkning av Apples nya Mac Pro förläggs till Kina

Apples tillverkning av desktop-modellen Mac Pro flyttas till Kina, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor. Det innebär att Apples samtliga produkter av väsentlighet snart kommer att monteras i Kina, enligt tidningen.

Den nya desktopmodellen kommer att tillverkas och byggas av taiwanesiska Quanta Computer i en fabrik utanför Shanghai, skriver WSJ.

USA:s president Donald Trump har vid upprepade tillfällen tryckt på mot Apple och vd Tim Cook om att bolaget borde flytta hem tillverkning från Kina. Varukategorier där Apple har produkter har dock hittills kommit undan från att sättas upp på regeringens tarifflistor. De nya tullar som föreslagits av presidentadministrationen skulle dock inkludera komponenter till i princip samtliga Apples produkter, skriver WSJ.

Apple säger i ett uttalande till tidningen att datorn kommer tillverkas av delar som är utvecklade i USA och att själva monteringen "bara är en del av tillverkningsprocessen".

Apples aktie var ned 1 procent på fredagen, samtidigt som det breda börsindexet S&P 500 var något upp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer