ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wesc har likviditetsbrist – rörelsekapital räcker till augusti

  • Foto: Wesc

Det First North-listade klädbolaget Wesc har likviditetsbrist och är i behov av rörelsekapital. I nuläget räcker kapitalet till slutet av augusti.

Wesc utvärderar nu flera potentiella lösningar på situationen enligt ett pressmeddelande.

Det är inte första gången modebolaget flaggar för en sinande kassa. I början av december förra året kom beskedet att kassaflödet säkrats för de kommande sex månaderna efter att bolaget avslutat en rekonstruktion av dotterbolaget We International samt genomfört en riktad nyemission på drygt 10 miljoner kronor.

Flera av storägarna ställde upp den gången, bland annat Per-Arne Ågren och Nove Capital Fund tillsammans med finansmännen Martin Bjäringer och Bernhard von der Osten-Sacken samt popartisten Per Gessle.

I samband med rapporten för fjolårets fjärde kvartal som publicerades i slutet av mars flaggade Wesc för att finansieringen var säkerställd ytterligare tre månader tack vare kortfristiga lån från en av de större ägarna.

I rapporten för det första kvartalet minskade förlusten tydligt samtidigt som marginalerna förbättrades av lägre kostnader. Samtidigt flaggade Wesc för ett fortsatt kapitalbehov om cirka 15 miljoner kronor.

”Med beaktande av ovan gör styrelsen bedömningen att det föreligger en viss osäkerhet avseende antagandet om fortsatt drift”, skrev Wesc som samtidigt gjorde bedömningen att likviditeten för det kommande året borde kunna säkerställas genom bland annat kortfristiga lån från ägarna.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies