ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Rapportbom från skandaldrabbade Wells Fargo - faller 1,2 procent i förhandeln

Den amerikanska banken Wells Fargo redovisade ett resultat på 0,92 dollar på aktie för årets tredje kvartal. Analytikerna hade väntat sig ett resultat på 1,14 dollar per aktie enligt Bloombergs sammanställning.

Räntenettot uppgick till 11,6 miljarder dollar vilket var lägre än väntade 11,75 miljarder dollar. 

De totala intäkterna landade på 22 miljarder dollar, väntat var 21,2 miljarder dollar.

Wells Fargo har fortsatt pressas av en stor skandal 2016 då det uppdagades att anställda på banken systematiskt använt sig av otillåtna försäljningsmetoder. Sedan dess har Wells Fargo sett två vd:ar lämna sina poster och efter det senaste bytet i mars sitter Allen Parker som tillförordnad vd. Den nye vd:n Charlie Sharf tillträder i oktober.

”Det har varit en ära för mig att vara tillförordnad vd (...). Vår strävan efter att förvandla Wells Fargo och vårt engagemang har resulterat i högre konsumentpoäng, tillväxt på konsumentsidan och en ökad låne- och insättningsgrad”, skriver Allan Parker i rapporten. 

Banken påpekar i rapporten att resultatet inkluderar en avsättning på 1,6 miljarder dollar i rättsliga tvister. 

Primärkapitalrelationen uppgick till 11,6 procent vilket är över myndighetskravet på 9 procent och bankens interna krav på 10 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer