ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Warren Buffett tror att de stora drakarna klarar tidningsdöden

  • Foto: Nati Harnik

Finansmagnaten Warren Buffett, vars ägarbolag Berkshire-Hathaway är en maktfaktor inom amerikansk nyhetsmedia genom mediabolaget BH Media, tror att papperstidningen går mot sin död. Men han undantar drakarna New York Times, Washington Post och Wall Street Journal från domedagsprofetian.

Det sade han i en intervju med Yahoo Finance.

"Världen har förändrats drastiskt. Mediaindustrin har gått från monopol till franchise till konkurrens", sade Warren Buffett, vars mediebolag bland annat äger printmedierna Buffalo News och Omaha World-Herald.

Nu är de flesta tidningshusen "toast" - rökta, sade han.

BH Media har skurit ned kraftigt inom tidningsverksamheten för att lägga band på blödningen konventionella medier lider till förmån för modernare digitala annonstjänster via Google och Facebook.

"Det må vara upprörande att prata så här vid en nyhetsdesk, men annonsaffären har alltid varit det viktigaste materialet ur läsarens synvinkel", sade den 88-årige investmentnestorn.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer