ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Warren Buffett ger sig in i budstriden om Anadarko med jätteinvestering

  • Warren Buffett. Foto: Nati Harnik

Warren Buffetts Berkshire Hathaway kommer att investera 10 miljarder dollar i oljebolaget Occidental Petroleum om budet på Anadarko går igenom. 

Förra veckan klev Occidental in i en budstrid om Anadarko, med oljejätten Chevron i andra ringhörnan. Anadarkos styrelse meddelade nyligen att de föredrar Occidentals bud, som värderar bolaget till 55 miljarder dollar istället för de 50 miljarder dollar bolaget värderas till i Chevrons bud.

”Vi är glada att ha Berkshire Hathaways finansiella stöd för denna spännande möjlighet”, uppger Occidentals vd Vicki Hollub i ett pressmeddelande.

Analytiker har uttryckt oro för att Occidentals bud skulle pressa bolagets finansiella ställning. Så sent som på måndagen sänkt Jefferies sin rekommendation för aktien från köp till behåll och riktkursen från 74 till 66 dollar.

Occidental Petroleum föll 1,9 procent på måndagen och fortsätter än så länge ned 3,3 procent i den amerikanska förhandeln. Även Anadarko handlas ned 1,9 procent medan Chevron är upp 3 procent i förhandeln. Berkshire Hathaway är upp 0,4 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer