ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Walmart stämmer Tesla för brinnande solpaneler: ”systematisk oaktsamhet”

  • Foto: Elise Amendola

Varuhuskedjan Walmart stämmer Tesla efter att solpaneler på flera butiker börjat brinna, det framkommer i en stämningsansökan vid en domstol i New York, enligt Reuters. 

Walmart anklagar elbilstillverkaren Tesla för kontraktsbrott efter att solpaneler ovanför sju av varuhuskedjans butiker ska ha fattat eld. 

Walmart hävdar att Tesla misslyckats med att leva upp till industristandarden vid installationen av solpaneler vid hundratals butiker, vilket resulterat i flera bränder. Det rapporterar Bloomberg News.

I ett dokument inlämnat till New Yorks domstol sade Walmart att dess inspektörer hade funnit att Tesla ”har ägnat sig åt utbredd, systematisk oaktsamhet och har misslyckats att foga sig i korrekta industristandarder vid installation, drift och förvaltning av dess solpaneler.”

Många av panelerna har defekter som ska kunna ha setts vid blotta anblicken hävdar Walmart.

Walmart ber nu Tesla att ta bort solpaneler från alla 240 platser de har installerats, och att bolaget ska betala skadestånd för alla bränder som uppkommit till följd av detta, det skriver CNBC. 

Teslas satsning på solpaneler utvidgades rejält i samband med förvärvet av Solar City 2016. Under Teslas ledning har man arbetat mot att effektivisera rörelsen. Under 2018 tappade dock Tesla platsen som USA:s största bolag inom solpaneler. Men på senare tid har bolaget velat ändra på det genom prisdumpning. 

I söndags twittrade Elon Musk att solpanelerna nu fanns tillgängliga i flera stater. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer