1515
Annons

Wall Street väntas inleda lätt uppåt

USA-terminerna vände uppåt under torsdagseftermiddagen och indikerade en svagt positiv öppning. Samtidigt har kommentarer under gårdagen från Fedchefen Jerome Powell och svaga siffror från Europa spätt på oron för en svag global ekonomi.

Innehåll från CramoAnnons

Central del i delningsekonomin

Ökad samordning är ett viktigt steg på vägen mot att säkra den gröna omställningen för byggbranschen. För Cramo, vars affärsidé bygger på att arbetsmaskiner effektivt ska kunna delas på en byggarbetsplats, är hållbarhet ett ord med bred betydelse.

Det finns omkring 800 000 arbetsmaskiner i Sverige inom byggbranschen. De arbetsmaskiner som har störst klimatpåverkan finns inom industri- och byggsektorn, där maskinerna står för 39 procent av sektorns totala klimatutsläpp.

Att arbetsmaskiner på en byggarbetsplats delas, i stället för att varje bolag köper eller hyr sina egna, är ett viktigt steg på vägen för minskad miljöpåverkan. Effektiviteten ökar och resursslöseriet minskar – dessutom bidrar de digitala verktygen till en ökad säkerhet och effektivare processer. Martin Freland, Head of Quality, Safety, Environment på Cramo förklarar:

– Genom att hyra och dela utrustning kan gemensamma byggarbetsplatser minska sin miljöpåverkan, men det räcker inte med att dela på resurser. Det måste också göras på ett säkert sätt och med så lite miljöpåverkan som möjligt. På Cramo lägger vi därför stor vikt vid våra interna processer som minskar miljöpåverkan och gör det möjligt att arbeta säkert. Det säkerställer vi genom våra kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifieringar och andra granskningar. 

Fler vinster med delade resurser är också att det lönar sig ekonomiskt, maskinerna har höga krav på säkerhet och det alltid professionell hjälp när och där kunderna behöver det.

– När våra kunder hyr en maskin hos Cramo får de hjälp med hur maskinerna ska hanteras. Skulle några problem uppstå så kan vi säkerställa att de byts ut snabbt. Vid retur av utrustning genomför vi kontroller, för att alltid kunna säkerställa högsta säkerhet för våra kunder. Samtidigt som man kan luta sig tillbaka och lita på att vår utrustning håller högsta kvalitet och följer den standard vi eftersträvar i vårt hållbarhetsarbete, säger Martin Freland.

Med hjälp av hyrd utrustning kan Cramo hjälpa sina kunder att göra grönare och säkrare val, samtidigt som det främjar deras egen effektivitet och ekonomi. 

 

– Som navet i en delningsekonomi kan vi garantera att resurserna delas på ett hållbart sätt. Vi ser till att våra kunder kan använda resurser på ett sätt som är mycket effektivare, säkrare och med mindre miljöpåverkande, avslutar Martin.

Läs mer om Cramos hållbarhetsarbete här. 

Om Cramo
Cramo grundades 1953 och är ett av Sveriges största och Europas näst största företag inom uthyrning av maskiner, utrustning och hyresrelaterade tjänster.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Cramo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?