ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street vänder upp – fortsatt fall för Tesla

De ledande börserna i New York vände uppåt i fredagens tidiga handel efter en svag inledning. Riskviljan återfanns efter att USA lät meddela att landet är redo att slopa stål- och aluminiumtullarna mot Kanada och Mexiko, rapporterade Bloomberg News.  

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex upp 0,2 procent till 25.870. Det bredare S&P 500 hade ökat 0,3 procent till 2.883 medan tekniktunga Nasdaq Composite var oförändrat vid 7.899.

Sektorvis steg hälsovårdsbolag 0,5 procent, medan energisektorn sjönk 0,4 procent. 

Elbilstillverkaren Tesla var ned 4,2 procent. Vd Elon Musk har enligt uppgifter på Market Watch informerat anställda om att bolaget ska sänka kostnaderna ytterligare.

Bättre gick det för Under Armour som steg 6,2 procent efter att ha uppjusterats till övervikt från neutral av JP Morgan.   

Deere, som bland annat konkurrerar med Volvos anläggningsmaskinsdivision (CE), sjönk 5 procent efter att ha sänkt sina helårsprognoser för både försäljning och resultat. 

En annan förlorare var grafikkorttillverkaren Nvidia som var ned något trots att aktien gått upp i torsdagens efterhandel efter en stark rapport. Kurspressen kom efter att Nvidia inte velat upprepa sin helårsprognos och sagt att det inte ser någon återhämtning på kort sikt i datacentermarknaden.

Halvledarbolaget Applied Materials steg däremot 5,4 procent efter att resultatet slagit de neddragna förväntningarna.

Amerikansk tioårig statspappersränta var ned 1 punkt till 2,29 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies