ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street vänder ned – olja och industri pressar

Börserna i New York vände nedåt efter ett par timmars handel på torsdagen då oljan pressades och industribolag gick tungt. Marknaden inväntade även fredagens jobbrapport.  

Vid 17.30-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,6 procent till 26.269. Det bredare S&P 500 hade sjunkit 0,2 procent till 2.911 medan tekniktunga Nasdaq Composite hade minskat 0,3 procent till 8.027.

Sektorsvis steg fastigheter 0,1 procent medan energi var ned 1,2 procent. 

Bland enskilda aktier steg klädmärket Under Armour 4 procent efter att ha redovisat en vinst för första kvartalet på 5 cent per aktie, medan förväntningarna hos analytikerna var ett nollresultat. 

Tesla aviserade planer på att ta in omkring 2,3 miljarder dollar i nytt kapital, genom en nyemission av aktier samt en försäljning av obligationer. Aktien reagerade positivt på beskedet och var upp 2,3 procent.

Caterpillar hade investerardag och meddelade där att bolaget siktar på att dubbla tjänsteförsäljningen inom enheten ME&T till 28 miljarder dollar fram till år 2026. Anläggningsmaskintillverkaren höjde även sin kvartalsutdelning med 20 procent till 1:03 dollar per aktie. Nyheterna verkade dock inte imponera på investerare då aktien sjönk 2,3 procent.

På makrofronten kom statistik före öppning som visade att produktiviteten i USA under första kvartalet steg med 3,6 procent i årstakt, vilket var klart högre än de 2,2 procent analytikerna i snitt räknat med enligt Reuters enkät.

Amerikansk tioårig statspappersränta var upp 3 punkter till 2,53 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer