Annons

Wall Street vände ned – Moderna rusade på uppgifter om indexinkludering

Foto:Courtney Crow

Efter en positiv öppning på fredagshandeln vände New York-börsen till minus. Negativa siffror på konsumenternas uppfattning om sin ekonomi påverkade mer än de positiva siffrorna för detaljhandeln i juni. 

Moderna lyfte däremot efter uppgifter om att de får ta plats bland storbolagen. 

Innehåll från AcretoAnnons

Så enkelt lagar du god mat – med mycket lägre elförbrukning

Med en Crockpot slowcooker kan man laga mat till en tiondel av elförbrukningen jämfört med en traditionell spis eller ugn.

När elpriser skenar kommer det göra stor skillnad i hushållskassan. 

– Vi brukar säga att slowcooking kan få billigt att smaka dyrt, säger Sofia Mari, Marknadschef på Acreto, som distribuerar Crockpot.

Sverige går mot hårdare tider och en lågkonjunktur står för dörren. Samtidigt skenar elpriserna och räntorna stiger. Det gör att det blir svårare för hushållen att få pengarna att räcka till.

Från olika håll kommer tips om hur man kan minska elförbrukningen, som att sänka innertemperaturen, använda tvätt- och diskmaskin på nätterna och släcka belysningen. Spis och ugn pekas ut som energibovar som man ska använda med måtta.

Men det finns en lösning för att fortsätta kunna laga god mat – energisnålt.

En Crockpot lagar mat energieffektivt 

En slowcooker är en typ av elektrisk gryta med ett isolerande kärl som lämpar sig särskilt väl för långkok. 

– Vi har genomfört egna tester på energiförbrukning som visar att en Crockpot i vissa fall drar en tiondel så mycket el jämfört med traditionell matlagning. Vi visste att vår Crockpot är energisnål men även vi blev förvånade av det fantastiska testresultatet, säger Sofia Mari.

I en Crockpot lagas maten i en temperatur på mellan 93 och 97 grader. Då maten tillagas under längre tid, kommer ingredienser som kött att bli mörare samtidigt som smak, textur och upplevelse förhöjs.

– Istället för att köpa en dyr oxfilé till en festmiddag kan man köpa billigare styckdelar och få det lika mört och smakrikt. Det är ett smart sätt att få ut mer från matkassan, säger Sofia Mari. 

En Crockpot har många fördelar

Det finns många fördelar med en Crockpot jämfört med traditionell matlagning. Grytans isolerande effekt gör den energisnål och håller maten varm länge – och eftersom tillagningen sker i ett enda kärl minskar mängden disk. Ett långkok kan också stå och puttra över natten, då elpriset är som lägst. Dessutom inbjuder slowcooking till att laga mat till många, eller fylla lunchlådor för hela veckan. 

En Crockpot kommer därmed att göra en positiv skillnad i hushållskassan.

– En Crockpot kan bli årets energisnåla julklapp, avslutar Sofia Mari.

 

Om Acreto 

Acreto AB marknadsför, säljer och distribuerar internationella produkter som är världsledande inom sina respektive områden. I vår portfolio ingår smarta och funktionella produkter från bland andra Crockpot Slowcooker, FoodSaver, Mosquito Magnet, Breville och Victor. Produkterna hittar du hos majoriteten av återförsäljare i hela Sverige och i resten av Norden.

Läs mer på: www.acreto.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Acreto och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera