ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street: Svängigt på börserna med handel på agendan

Det var tvära kast på USA-börserna under fredagseftermiddagen efter en rad rubriker om handelsförhandlingarna mellan USA som kulminerade i en pressträff i Kina vid vilken det meddelades man har gjort stora framsteg och kommit överens om att inte införa nya tullar från och med söndag.

Dow Jones storbolagsindex var upp 0,3 procent. Det bredare S&P 500 stärktes 0,2 procent. Nasdaqs kompositindex steg 0,4 procent.

Börserna hade öppnat något lägre efter att Donald Trump twittrat att Wall Street Journal hade fel i sin rapportering ”särskilt om tullarna”.

Tidningen hade på torsdagen skrivit att Kina och USA var överens om ett avtal där inga nya tullar skulle införas den 15 december och tidigare tullar skulle sänkas, i utbyte mot köp av amerikanska jordbruksvaror.

CNBC rapporterade under eftermiddagen att det fanns tvivel från kinesiskt håll kring ”hårda gränser” för köp av amerikanska jordbruksvaror - vilket varit en stötesten i förhandlingarna senaste veckorna. 

Bland enskilda aktier steg biometribolaget Synaptics 8 procent, sedan Susquehanna skrivit att gårdagens rapport från Broadcom antydde att Synaptics vunnit ett kontrakt hos Apple. Broadcom var i sin tur ned 3,5 procent.

Räntan på den amerikanska tioåringen var i princip oförändrad vid 1,88 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer