ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street ser ut att öppna med sjunkande kurser

New York-börserna såg på eftermiddagen ut att börja onsdagens handel med fortsatt sjunkande noteringar. På tisdagen skakades börserna om rejält av den svagaste ISM-siffran för tillverkningssektorn på tio år och på onsdagen kom före öppning ADP:s statistik som visade att antalet sysselsatta inom privat sektor ökat något mindre än väntat i september.

Klockan 14.45 hade terminerna för Dow Jones industriindex och S&P 500 sjunkit med 0,5 procent vardera. Terminen för Nasdaq 100 backade 0,6 procent.

Antalet sysselsatta inom den privata sektorn i USA ökade i september med 135.000 personer, medan förväntningarna på förhand var en ökning med 140.000. Enligt Mark Zandi, chefekonom vid Moody's Analytics som tar fram statistiken tillsammans med ADP, har företagen i USA blivit mer försiktiga.

”Särskilt småföretagen har blivit mer tveksamma. Om företagen drar ned ytterligare kommer arbetslösheten att börja stiga”, sade han i en kommentar.

Flera nätmäklare föll brant i New York på tisdagen, sedan ett par av branschens största aktörer valt att avskaffa avgifterna för handel med amerikanska och kanadensiska aktier. I onsdagens förhandel fortsatte Charles Schwab, TD Ameritrade och E-trade att falla.

Nike var ned knappt 1 procent inför öppning, efter att ha backat även på tisdagen. Sent på tisdagskvällen framkom att Nikes vd Mark Parker flera gånger informerats om att löptränaren Alberto Salazar, ansvarig för långdistanslöpningsprogrammet Nike Oregon Project, använde förbjudna dopningspreparat på sina löpare.

Spelförläggaren Activision Blizzard föll drygt 3 procent före öppning efter att ha sänkts till underperform av Bernstein.

Johnson & Johnson gick mot strömmen och handlades högre inför öppningen. Bolaget har för drygt 20 miljoner dollar träffat två uppgörelser i Ohio, som innebär att bolaget kan slippa en federal rättegång om ansvar för USA:s pågående opioidepidemi. 

Spotify var något högre i förhandeln. Evercore, som länge varit kritisk till bolaget, har höjt sin rekommendation för aktien till in-line.

På makroagendan återstår det amerikanska energidepartementets veckostatistik om USA:s oljelager som väntas klockan 16.30 svensk tid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer