ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street backar något i den inledande handeln – Tesla mot strömmen

USA-börserna inledde onsdagen strax under nollan. Mot strömmen går elbilstillverkaren Tesla som stiger med omkring 2 procent i den inledande handeln. 

Wall Street inleder börsonsdagen strax under nollan och S&P 500 backar med omkring 0,2 procent i den inledande handeln medan Dow Jones är ner 0,1 procent och Nasdaq tappar 0,4 procent. 

Mot strömmen går Tesla som stiger omkring 1,5 procent. Under tisdagskvällens bolagsstämma sa vd Elon Musk att det inte finns några problem med efterfrågan kring Tesla Model 3 men att det är svårt att vara lönsam när bolaget växer kraftigt, skriver Nyhetsbyrån Direkt. 

”Låt mig vara tydlig: Det finns inga problem med efterfrågan. Försäljningen överträffar produktionen, och produktionen har gått rätt bra”, sa han enligt Nyhetsbyrån Direkt. 

Köttsubstitutbolaget Beyond Meat fortsätter att bjuda på kraftiga svängningar och rusar med 10,6 procent i den inledande handeln. Onsdagens kursrörelse kommer i spåren av att aktien på tisdagen rasade med 25 procent efter att ha rusat med 20 procent på måndagen och 40 procent på fredagen. 

I tekniksektorn backar Apple med 0,2 procent medan Microsoft är ner 0,6 procent och e-handelsjätten Amazon 0,2 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies