ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

NY-börserna öppnar på plus – anrik varuhuskedja faller

  • Foto: Michael Nagle

De ledande börserna i New York öppnar uppåt under veckans avslutande handelsdag. Anrika varuhuskedjan JC Penney faller över 9 procent. 

Vid öppning noterades Dow Jones industriindex för en uppgång på 0,4 procent medan S&P 500 var upp 0,3 procent. Nasdaq Composite-index var upp 0,5 procent.

Fed-chefen i New York, John Williams, talade under torsdagen om behovet för centralbanker att agera snabbt vid tecken på svaghet i en lågräntemiljö.

"När du har begränsad stimulans att tillgå är det värt att agera snabbt och sänka styrräntor vid första tecken på ekonomiskt trångmål", sade han.

Bland bolagsnyheter kommer Boeing redovisa en kostnad på 4,9 miljarder dollar i kommande veckas kvartalsrapport, till följd av den olycksdrabbade modellen 737 Max 8. I öppningen klättrar aktien med 2,4 procent. 

Microsoft redovisar ett justerat resultat per aktie på 1:37 dollar för det brutna räkenskapsårets fjärde kvartal. Analytikernas förväntningar var ett resultat på 1,22 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos. Intäkterna var 33,7 miljarder dollar. Väntat var intäkter på 32,8 miljarder dollar. Aktien stärktes 2,4 procent i den inledande handeln. 

American Express redovisade bättre resultat än samma kvartal ifjol och upprepade sina utsikter för helåret. Aktien föll 0,9 procent i öppningen. 

Den butikstunga detaljhandelskedjan JC Penney rasade med över 9 procent i öppningen efter att CNBC rapporterat att bolaget ser över möjligheterna till skuldsanering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer