ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street: Netflix rasar på sjunkande USA-börser

De ledande börserna i New York öppnade marginellt nedåt på torsdagen då rapportfloden fortsatte att strömma, samtidigt som handelskonflikten mellan USA och Kina tagit ny fart. 

Vid 16.20-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 0,1 procent till 27.202. Även det bredare indexet S&P 500 var ned 0,1 procent till 2.982, och tekniktunga Nasdaq Composite sjönk likaså 0,1 procent till 8.180.

Kina och USA kan inte komma överens om restriktionerna för svartlistade Huawei, vilket satt käppar i hjulen för handelsförhandlingar, skrev CNBC med hänvisning till källor. 

Rapportsäsongen fortsatte med industrikonglomeratet Honeywell som höjde sin försäljning- och vinstprognos för helåret. Det justerade resultatet var något över förväntan. Aktien steg 2,3 procent. 

Storbanken Morgan Stanley öppnade också böckerna för det andra kvartalet och visade en något högre omsättning samt ett bättre resultat per aktie än väntat. Aktien handlades dock ned något. 

Philip Morris steg å andra sidan knappt 7 procent. Tobaksbolaget höjde resultatguidningen för helåret med 1,5 procent till "minst 4:94" dollar per aktie i sin kvartalsrapport, trots att försäljningen av cigaretter fortsätter ned, enligt bolaget.

Ebay var upp nästan 6 procent efter en rapport som beskrevs av Citigroup som "bättre än befarat". Aktien fick även stöd av uppgifter att flera aktörer har visat intresse för att förvärva Ebays biljettförsäljningstjänst Stubhub. 

Netflix rasade nästan 11 procent efter att antalet nya abonnenter för det andra kvartalet var betydligt sämre än väntat, enligt rapporten som släpptes på onsdagskvällen.

Aluminiumproducenten Alcoa sjönk 0,5 procent efter sin kvartalsrapport efter onsdagens stängning. 

Qualcomm, världens största chiptillverkare, har bötfällts med 242 miljoner euro av EU:s konkurrensmyndighet för marknadsstörande aktiviteter. Aktien var ned drygt 1 procent. 

Microsoft kommer med sin rapport efter amerikanska börsernas stängning. 

Oljepriset steg på torsdagen. Iran ska ha stoppat en oljetanker i Hormuzsundet som de menar har smugglat bränsle, vilket visar hur konflikten i Mellanöstern är långt ifrån löst och kan ta fart på nytt, påpekade Reuters.  

Philadelphia Fed index, som mäter aktiviteten i tillverkningsindustrin i regionen, steg i juli till 21,8 jämfört med 0,3 i juni. Väntat var enligt Reuters ett index på 5,0.  

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 2 punkter till 2,06 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer