ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Svag stängning på Wall Street – kraftigt fall för Beyond Meat

New York-börsen bjöd på en spretig men överlag svag stängning på måndagen. Veganbolaget Beyond Meat föll för femte handelsdagen i rad.

Storbolagsindexet S&P 500 backade 0,2 procent medan Nasdaqs kompositindex var ned 0,3 procent. Dow Jones var i stort sett oförändrad.

Det haussade veganbolaget Beyond Meat, som producerar köttsubstitut, avslutade sin femte raka handelsdagar av nedgång. Fallet har accelererat den senaste veckan och aktien stängde ned 8,6 procent på 140,9 dollar efter att ha backat 6,7 procent i fredags.

De investerare som varit med sedan start har fortfarande fått en hisnande resa sedan bolaget gick till börsen i början av maj med teckningskursen 25 dollar per aktie.

Energisektorn tyngde generellt med bland annat Concho Resources ned 3,4 procent. Tunga aktörer som Occidental Petroleum och Halliburton tappade 1,4 procent vardera.

Oljan har bjudit på svag handel under måndagen. lagom till börsstängning i New York har dock Brent återhämtat sig till knappt 64,9 dollar per fat, en nedgång med 0,6 procent. WTI-oljan är istället upp 0,4 procent till 57,83 dollar per fat.

Läkemedelsjätten Bristol-Myers Squibb tappade hela 7,4 procent på beskedet att bolaget gått med på att sälja psoriasisläkemedlet Otzela för att få myndighetsgodkännande på förvärvet av Celgene. Preparatet har pekats ut som en storsäljare det kommande decenniet och beräknas dra in knappt 1,9 miljarder dollar bara i år enligt nyhetsbyrån Bloomberg. 

Celgene å sin sida tappade 5,5 procent. De två läkemedelsaktierna tillhörde därmed bottenskrapet i S&P 500 på måndagen.

Motorcykeltillverkaren Harley Davidson föll 3,6 procent efter att USA:s högsta domstol meddelat att man inte kommer att ta upp en stämningsansökan rörande stål- och aluminiumtullar som infördes förra året. Harley Davidson är ett av de amerikanska bolag som påverkats negativt av de höjda tullarna och som tidigare meddelat att produktion flyttas utomlands för att motverka de högre kostnaderna. 

Bland vinnarna syntes istället spelbolaget Electronic Arts som steg 3,9 procent efter att analytiker vid Stephens pekat på uppsida i aktien inför lanseringen av spelet Apex Legends Season 2.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies