ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street stängde på plus – Teva rusade

  • Tevas vd Kåre Schultz. Foto: Christopher Goodney

De amerikanska börserna stängde över nollan på torsdagen, upplyfta av positiva nyheter på den geopolitiska horisonten. Investerarna gladdes både åt genombrottet för brexitförhandlingarna och starka bolagsrapporter.

Dow Jones slutade 0,1 procent upp, S&P 500 stärktes 0,3 procent och Nasdaqs kompositindex klättrade 0,4 procent.

Sektorvis gick aktier inom hälsovård bäst. Ett exempel i sektorn var israeliska Teva, vars aktie stärktes över 11 procent. Enligt rapporter har bolaget gjort upp om att skänka läkemedel för 15 miljarder dollar för att kvitta sin skuld i en rad opioid-stämningar. Den negativa inverkan på bolagets ebitda kan stanna på 250 miljoner dollar om året, vilket är i nedre delen av tidigare prognoser.

Investmentbanken Morgan Stanley överraskade positivt med sin rapport för tredje kvartalet. Vinsten blev 1,21 dollar per aktie medan förväntningarna låg på 1,10 dollar. Också de totala intäkterna var högre än väntat och aktien avancerade 1,5 procent.

Även industrikonglomeratet Honeywell överträffade vinstförväntningarna. Bolaget höjde också den lägre änden av sin egen resultatprognos för helåret 2019. Aktien stärktes 3,9 procent.

Netflix slog estimaten med sin rapport efter onsdagens stängning, både för vinst och intäkter och aktien steg 2,5 procent. Streamingbolaget varnade dock för att ökad konkurrens kan komma att tynga abonnenttillväxten under återstoden av året.

IBM var en av börsens större förlorare efter en kvartalsrapport som visade att omsättningen var lägre än väntat, vilket innebar att IBM för femte kvartalet i rad visade upp fallande intäkter. Aktien slutade 5,5 procent ner.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer