ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Försiktigt på Wall Street inför rapportfloden

  • Foto: Richard Drew

De amerikanska börserna handlades försiktigtvis runt nollstrecket i väntan på att en tung rapportvecka ska komma igång.

Dow Jones industriindex slutade 0,1 procent upp medan S&P 500 slutade oförändrad. Nasdaqs kompositindex handlades 0,2 procent upp, pådrivet av uppgångar i Advanced Micro Devices och Tesla med 3,6 respektive 3,4 procent.

Spotify steg med 1,3 procent.

Cybersäkerhetsföretaget Symantec föll brant sedan diskussionerna om ett samgående med Broadcom avbrutits. Aktien slutade ned 10,7 procent.

Boeing föll tillbaka, ned 1,0 procent, efter nyheten att 737 Max 8-modellens flygförbud kan sträcka sig till 2020.

Industrikonglomeratet General Electric var ned 1,0 procent efter att UBS nedgraderat aktien till neutral från tidigare köp. UBS motiverade nedgradering med bland annat en pågående marknadssvaghet och sjunkande räntor. 

Storbanken Citigroup levererade en kvartalsrapport som var bättre än Bloombergs snittprognos. Aktien slutade ner 0,1 procent medan finanssektorn generellt gick tungt.

Facebook slutade ned 0,5 procent. Sent på fredagskvällen rapporterade Wall Street Journal att Facebook har nått en överenskommelse med den amerikanska myndigheten FTC avseende Cambridge Analytica-skandalen. Straffbeloppet blev 5 miljarder dollar och är den största bötessumma som FTC delat ut till ett IT-bolag.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer