1515
Annons

Wall Street faller efter jobbkollapsen

Foto:Mark Lennihan

USA-börserna backade på fredagen när marknaden smälte en jobbrapport som så gott som bekräftade en stundande recession. 

Innehåll från RekomoAnnons

Tänker andra hand i första hand

Fler och fler företag och organisationer inser fördelarna med att tänka begagnat i stället för nytt när de gör om sina kontor. Rekomo hjälper företag att inreda med återbrukade och prisvärda möbler.

– Vi köper, säljer och hyr ut begagnade kontorsmöbler över hela Sverige, förklarar Jonas Åström, VD Rekomo. Vi erbjuder allt från hela arbetsplatser med bord, stolar, skärmväggar, förvaring men även möbler till övriga utrymmen som lounger, fikarum och konferensrum.

Helhetslösning

Jonas Åström menar att det inte är svårare att köpa in begagnad kontorsinredning än att köpa helt nytt.

– Vi är som vilket annat inredningsföretag som helst. Vi har ett stort utbud av återbrukade kvalitetsmöbler och köper in stora kvantiteter så vill man ha en enhetlig möblering löser vi det.

Rekomo hjälper till med allt från att komma med inredningsförslag till leverans och montering.  Dessutom kan de köpa och hämta de gamla möblerna för återanvändning hos andra företag. 

– Många kontorsmöbler och annan inredning är av väldigt bra kvalitet och håller länge. Sådana möbler köper vi gärna in. Även om fler och fler tänker andra hand i första hand slängs det tyvärr fortfarande alldeles för mycket möbler. Är en stolsdyna sliten så kan vi klä om stolen i ett nytt fräscht tyg i den färg kunden vill ha, säger Jonas Åström.

Nytt kontor till halva priset

Ofta går det knappt att se att möblerna är begagnade och många hade nog blivit förvånade om de visste att all inredning i det splitternya kontoret faktiskt är återbrukat. Prislappen för en kontorsrenovering med begagnad inredning brukar hamna på ungefär hälften av vad det hade kostat att köpa in helt nytt. Men även om ekonomin är viktig så är miljöbesparingen den största vinsten.

Attraherar arbetskraft

Många företag har idag hållbarhet som ledstjärna och då ska det naturligtvis även inbegripa kontorsrenoveringen. Och den ökade miljömedvetenheten märks, intygar Jonas Åström.

– Förr köpte man begagnat för att det var billigare, idag har det svängt och nu köper många begagnat främst för att det är bättre för miljön. För många företag är det också ett medvetet val för att locka yngre miljömedvetna medarbetare som vill arbeta på ett företag som tar miljön och hållbarhetsfrågan på allvar. 

På senare tid har även flera offentliga verksamheter genom ramavtal fått förutsättningar att inreda sina lokaler med begagnade möbler. Det är ett stort steg framåt.

Flerårsgaranti och leasingmöjligheter

Marknaden för begagnade kontorsmöbler har utvecklats mycket de senaste åren och Rekomo erbjuder alltid minst två års garanti även på begagnade kontorsmöbler. Det finns också möjlighet att hyra eller leasa möbler.

– Kunden kan välja om man vill hyra en månad eller över en längre period. Företagen får en ökad flexibilitet och kan anpassa sitt kontor efter olika behov, säger Jonas Åström.

Om Rekomo
Rekomo säljer, köper och hyr ut begagnade kontorsmöbler till kontor i hela landet och har erbjudit återvunna och prisvärda kontorsmöbler sedan 1992. Grunden i affärsidén är hög kundnöjdhet och låg miljöpåverkan – det är lika viktigt att kunden ska bli nöjd med sitt kontor som att rädda miljön. 

Läs mer på rekomo.se

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Rekomo och ej en artikel av Dagens industri

Detta händer tisdag 4 oktober

På tisdagen kommer turismbolaget Skistar med sin rapport för det senaste kvartalet. 

RAPPORTER – STOCKHOLMSBÖRSEN

- Skistar (kl 7.15)

BÖRS- OCH BOLAGSPRESENTATIONER

- Scandion Oncology: telefonkonferens om studieresultat kl 10.00

- Skistar: rapportpresentation kl 10.00

EMISSIONER, BUD, BÖRSNOTERINGAR MM

- Azelio: teckningsperiod i nyemission inleds (avslutas 18 oktober)

- Eurocine: teckningsperiod i nyemission inleds (avslutas 18 oktober)

- Fluicell: första dag för handel utan teckningsrätt i nyemission

- Neola Medical: teckningsperiod i nyemission inleds (avslutas 18 oktober)

KAPITALMARKNADSDAG

- Acast kl 14.00-16.30

EXKLUSIVE UTDELNING

- Agilit (aktier i Agilit Svenska), Heimstaden (0:50 SEK i preferensaktie)

ÖVRIGT BOLAG OCH BÖRS

- Börs: börserna i Kina stängda

MAKROSTATISTIK

- Japan: KPI september kl 1.30

- Tyskland: VDMA maskinorder augusti kl 10.00

- EMU: PPI september kl 11.00

- USA: Redbook detaljhandel, veckodata kl 14.55

- USA: JOLTS lediga platser augusti kl 16.00

- USA: industriorder augusti kl 16.00

MAKRO ÖVRIGT

- Danske Bank: konjunkturprognos kl 6.00

- Olja: oljelager (API), veckostatistik kl 22.30

- Kina: helgstängt

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera