ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street-toppar efter #metoo: Undvik kvinnor

Inga middagar med kvinnliga kollegor, sitt inte jämte dem på flyg, boka hotellrum på olika våningar och undvik möten en mot en. Alla tillhör de kontroversiella strategier som riskerar att isolera kvinnor inom finansindustrin i spåren av #metoo-uppropet.

Intervjuer med 30 höga chefer på Wall Street visar att många har blivit skrämda av metoo. Risken är att det leder till att New Yorks finanscentrum blir ännu mer av en ”herrklubb” än hur det såg ut före rörelsen briserade under hösten 2017, skriver Bloomberg.

Även om strategierna kan te sig subtila riskerar effekterna att bli påtagliga: kvinnliga medarbetare kan uteslutas från en after work där manliga kollegor knyter kontakter och ett möte med en chef, som borde varit privat, kanske hålls med dörren öppen.

”Kvinnor försöker lära sig hur man ska hantera det, eftersom det påverkar våra karriärer. Det är en riktig förlust”, säger Karen Elinski, hög chef inom Wells Fargo och chef över Financial Women’s Association, enligt Bloomberg.

En intervjuad investeringsrådgivare som chefar över 100 anställda medger att han ett tag var tveksam till att ha enskilda möten med yngre kvinnor, utan att lämna sin kontorsdörr öppen eller bjuda in en tredje person i rummet. Till slut säger han sig ha landat i en annan lösning: ”Försök bara undvika att vara ett svin.”

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies