ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Disney drog Wall Street till nya rekordnivåer

De amerikanska börserna handlades upp till nya rekordnivåer på onsdagen, men investerarnas köpsug satt långt inne.

Tidigare under dagen pressades börserna av uppgifter i WSJ att handelsförhandlingarna mellan USA och Kina stött på patrull. Enligt uppgifter till tidningen är kineserna tveksamma till att sätta en siffra på hur mycket jordbruksprodukter de ska köpa från USA. Tidigare har Donald Trump sagt att Kina lovat att köpa för 50 miljarder dollar.

Ännu lite tidigare på dagen gav Fedchefen Jerome Powells stöd åt börshumöret under ett anförande inför kongressens ekonomiska kommitt, där han bland annat sa att han för sin del anser att inflationen skulle behöva stiga betydligt innan han kan tänka sig att höja räntan.

Vid stängning var Dow Jones 0,3 procent upp på nya rekordnivån 27.783, medan S&P 500 hade stärkts med 0,1 procent till 3.094, även det en ny rekordnivå. Nasdaqs kompositindex föll 0,1 procent till 8.486.

På bolagsnivå rusade Disney med 7,3 procent sedan det blivit känt att den nya strömningstjänsten Disney Plus, som lanserades på tisdagen, redan fått 10 miljoner prenumeranter. Konkurrenten Netflix fortsatte att backa och var i sluthandeln ner med 3,0 procent.

Det surare handelssentimentet satte också avtryck på de stora biltillverkarna där GM ledde nedgångarna med 3,6 procent, följt av Ford som tappade 2,5 procent, Tesla som backade 1,2 procent och Fiat Chrysler som retirerade 1,0 procent.

Apple handlades upp med 1,0 procent. Iphone-montören Hon Hai Precision har levererat ett starkt resultat för det tredje kvartalet, vilket kan tyda på en stark försäljning för Iphone 11, enligt Bloomberg News.

Sportmärket Nike har beslutat att lämna världens största handelsplats - amerikanska e-handlaren Amazon. Nike uppges vilja skapa en mer direkt och personlig koppling till sina egna kunder samt öka kontrollen över försäljning av förfalskade varor. Nike steg 2,0 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer