ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street: JP Morgan stiger på rapport – Tesla fortsätter gasa

  • Foto: Mark Lennihan

Det blev en lugn öppning i tisdagshandeln på USA-börserna. Tre bankrapporter stod i fokus, samtidigt som elbilsjätten Tesla fortsatte att stiga mot nya rekordnivåer.

Den amerikanska rapportsäsongen har dragit igång med storbankerna först ut. 

JP Morgans justerade resultat och intäkter överträffade analytikers förväntningar och aktien steg 0,9 procent i öppningshandeln. Citigroup var upp lika mycket efter sina kvartalssiffror medan Wells Fargo sjönk 3,6 procent efter att bankens kvartalsrapport inte levde upp till förhandstipsen. 

S&P500 sjunker 0,1 procent, Dow Jones tappar 0,1 procent och Nasdaq Composite backar lika mycket.

Blickarna riktas också mot onsdagens undertecknande av det så kallade fas ett-handelsavtalet mellan USA och Kina. Trump-administrationen meddelade på måndagen att den slopat Kinas status som valutamanipulatör, vilket landet utpekades som så sent som i höstas. Beskedet tolkas som en positiv signal inför onsdagens undertecknande av fas ett-avtalet.

Statistik före USA-öppningen visade att inflationen ökade något mindre än väntat i december. USA-räntorna backade någon punkt och dollarn försvagades lite. 

Asienbörserna utvecklades blandat på tisdagen. Tokyobörsen steg när handeln återupptogs efter den japanska långhelgen medan Kinabörserna pekade lätt nedåt.  

Även i Europa låg ledande börser lite blandat på tisdagseftermiddagen med måttliga rörelser.

Oljepriset har vänt upp efter måndagens nedgång och WTI-oljan i första termin handlades runt plus 1 procent på eftermiddagen. I kväll publiceras de inofficiella veckosiffrorna över amerikanska oljelager. 

Tesla fortsatte upp över 3,5 procent i öppningshandeln till knappt 542 dollar efter att ha stigit nästan 10 procent dagen före. Jeffries har höjt sin riktkurs för elbilsaktien med 50 procent till 600 dollar. På måndagen fick Teslaaktien också draghjälp av ökad riktkurs, då hos Oppenheimer till 612 dollar. 

Flygbolaget Delta Air Lines vinst och intäkter slog förväntningarna och aktien avancerade 3,4 procent i öppningen. 

Gamingbutikskedjan Game Stop sjönk i stället över 12 procent efter att ha meddelat minskad helghandel och sänkt prognos för 2019. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer