ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Wall Street: Avvaktande handel – detaljhandeln går tungt

New York-börserna rörde sig kring oförändrade nivåer i tisdagens öppningshandel i bristen på tydliga besked på handelsfronten. 

Dow Jones storbolagsindex var vid 16:15-tiden ned 0,1 procent till 27.998. Det bredare S&P 500 var oförändrat vid 3.121, och Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,1 procent till 8.558.

Sektorvis steg hälsovård 0,4 procent medan konsumentbolag tappade 0,8 procent.

På handelsfronten har marknaderna fortsatta förväntningar om att Kina och USA ska landa i någon form av handelsavtal, men på måndagen rapporterade CNBC att Kina är pessimistiskt till ett handelsavtal. Telefonkontakter hålls men något datum för möte är inte satt. En sorts deadline är däremot de tullar som USA tänkt införa på kinesiska varor för cirka 160 miljarder dollar den 15 december.

På bolagsfronten föll byggvaruhuskedjan Home Depot 5 procent efter att kvartalsförsäljningen varit svagare än väntat och bolaget sänkt sin tillväxtprognos för verksamhetsåret 2019/2020.

Kohl's rasade i sin tur drygt 17 procent. Varuhuskedjan sänkte sin resultatprognos för helåret samtidigt som kedjan missade estimaten gällande den jämförbara försäljningen i räkenskapsårets tredje kvartal.

I övrigt i detaljhandelssektorn backade Macy's med 9 procent och Lowe's gick ned 1,1 procent.

Medicines, som utvecklar ett kolesterolpreparat, rusade 21,4 procent. Det schweiziska läkemedelsbolaget Novartis uppges ha förhandlat om ett eventuellt förvärv av Medicines. Även andra aktörer har visat intresse för bolaget, uppger personer med insyn i frågan för Bloomberg News.

Före börsöppningen presenterades statistik som visade att bostadsbyggandet i USA steg 3,8 procent i oktober, jämfört med månaden före, till en årstakt på 1.314.000 bostäder. Analytiker hade räknat med att byggandet skulle ha uppgått till en årstakt på 1.320.000 bostäder, enligt Bloomberg News.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 2 punkter till 1,80 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer