ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vråltillväxt för elbilar på krympande bilmarknad

Registreringen av nya personbilar minskade med 11,6 procent i april jämfört med samma månad i fjol. Mot strömmen gick rena elbilar som ökade med 271 procent jämfört med samma månad i fjol. Det framgår av statistik från branschorganisationen Bil Sweden. 

Totalt stod antalet laddbara bilar, det vill säga elbilar och laddhybrider, för 10,1 procent av nyregistreringarna i april vilket kan jämföras med 6,2 procent i april 2018. Under årets första fyra månader stod laddbara bilar för 12,4 procent av de totala nyregistreringarna vilket kan jämföras med 6,7 procent i fjol. 

”Det är en glädjande utveckling och ett viktigt steg på vägen mot att minska utsläppen. Det ökade antalet laddbara bilar på våra vägar sätter fingret på behovet av att utbyggnaden av laddinfrastrukturen både för hemmaladdning och snabbladdning påskyndas”, säger Mattias Bergman, vd för Bil Sweden, i ett pressmeddelande. 

Totalt registrerades det 30.253 nya personbilar under april vilket kan jämföras med 34.215 personbilar under april 2018. 

”Det var väntat med en nedgång då vi har den bästa högkonjunkturen bakom oss och i linje med vår prognos för året. April förra året var den bästa aprilmånaden någonsin för nya personbilar med ökad efterfrågan inför det nya skattesystemet som infördes i juli”, säger Mattias Bergman. 

Månadens populäraste bil var Volvo S/V60 med 2.490 bilar, Volvo S/V90 med 1.179 bilar och Volvo XC60 med 1.093 bilar. Bland rena elbilar registrerades det 446 Tesla Model 3 under april. Sedan årsskiftet har 1.451 Tesla Model 3 registrerats. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies