ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Volvos vd: USA-prognos "på den konservativa sidan"

Lastbilstillverkaren Volvos aktie har den senaste veckan fallit dryga 7,5 procent och är ned närmare 22 procent sedan årsskiftet.

I en intervju med Bloomberg News säger vd Martin Lundstedt att bolaget fortfarande räknar med att möta en efterfrågan på "god nivå" i Nordamerika under 2019. Bolagets prognos för 2019 kan ha varit "på den konservativa sidan".

Lastbilstillverkaren spådde i samband med niomånadersrapporten att den nordamerikanska lastvagnsmarknaden skulle uppgå till 310.000 fordon under 2019, en ökning från väntade 300.000 leveranser under 2018.

"Vi känner väldigt mycket detsamma som när det tredje kvartalet siffror släpptes; inget avgörande har hänt som ändrar på det", säger Martin Lundstedt.

Prognosen om en totalmarknad i Europa på 300.000 fordon innebär att marknaden är "bra, men inte överdriven" (good, but not outrageous), säger Volvochefen vidare.

Enligt uppgifter tidigare i veckan från analysfirman ACT Research var den amerikanska orderingången på tunga lastbilar, Class 8, i november var klart svagare än vad analytikerna hade kalkylerat med.

Orderingången på Class 8-fordon sjönk 15 procent till 27.900 enheter i november, jämfört med motsvarande månad i fjol. Nedgången jämfört med i oktober i år var 36 procent.

Som Di tidigare har rapporterat har 2018 varit ett tungt år för Volvos aktie som under året gett en negativ totalavkastning på runt 18 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies