ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Volvo Cars faller till bottensegmentet i tung kvalitetsrankning

  • Foto: Emma-Sofia Olsson

Volvo hamnar i det nedre skiktet av den inflytelserika konsumenttidningen Consumer Reports årliga lista över de bästa och sämsta bilarna på USA-marknaden. Största tappet på rankinglistan står Tesla för. 

Volvo Cars kommer på 23:e plats av totalt 33 rangordnade biltillverkare, efter att ha tappat fem placeringar från föregående år.

Consumer Reports bilranking bygger i huvudsak på tidningens egna vägtester, som kompletteras med bedömningar av bilarnas tillförlitlighet samt hur nöjda köparna är med sina innehav. 

För Volvos del är betyget lågt i kategorin tillförlitlighet, men märkets ägare är trots det relativt nöjda med sina bilar. Volvos vägtestpoäng är 77, vilket är en ganska genomsnittlig nivå.

Topplaceringen på årets lista tas av japanska Subaru, som klättrat sex platser jämfört med fjolåret. Tvåa är koreanska Hyundais lyxvarumärke Genesis och trea tyska Porsche, som kan glädja sig åt årets högsta poäng - 90 - i tidningens vägtest. Fyra i rankningen är likaledes tyska Audi medan Toyotaägda lyxmärket Lexus blev femma.

Största klättraren på årets lista är brittiska Mini, medan den amerikanska elbilen Tesla tappar mest med ett fall från åttonde plats i fjol till 19:e i år.

Amerikanska bilar hamnar generellt sett långt ned på tidningens lista och USA-märkena hamnar därmed i många fall bakom Volvo i totalrankingen. Chrysler ligger på 22:a plats, Chevrolet är 24:a, Dodge 25:a, Cadillac 26:a och GMC får plats 27.

Längst ned på totallistan ligger italienska Fiat, som får bottenbetyg i kategorin tillförlitlighet och dessutom inkasserar låga 61 poäng i Consumer Reports vägtest. Allra sämst i vägtesterna är dock Mitsubishi med bottenpoängen 48.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies