ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Volvo Cars möblerar om i ledningen – finanschef blir Geelytopp

  • Foto: Jonas Ekströmer/TT

Biltillverkaren Volvo Cars genomför ett flertal förändringar i ledningen för att positionera sig för framtida tillväxt.

"Bilindustrin förändras. Teknisk utveckling och miljökrav omformar vad en bil är, hur folk förväntar sig att transporteras och hur de interagerar med en bil", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bland förändringarna som träder i kraft 1 april är att Björn Annwall, i dag chef för Global Consumer Experience, tar över Commercial Operations. Han kommer att ansvara för driften och utvecklingen av Volvo Cars globala kärnverksamhet.

Lex Kerssemakers, som i dag leder Commercial Operations, ska ansvara för Direct Consumer Business. Det beskrivs som ett nytt kluster som ska utveckla nya affärsrelationer med kunderna och ett av ansvarsområdena blir prenumerationstjänsten Care by Volvo och den fristående mobilitetstjänsten M.

Separat kommer finanschefen Hans Oscarsson från 1 augusti ta rollen som vd för Geely Sweden. Bolaget ansvarar för kinesiska Geelys investeringar i Norden. Ersättare på finanschefsrollen ska presenteras senare, skriver Volvo Cars.

Ännu en förändring är att Thomas Ingenlath, som är vd för elbilsvarumärket Polestar, lämnar Volvo Cars ledningsgrupp. Han ska framöver vara ansvarig för Group Design och arbeta nära designchefen Robin Page.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies