ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Volkswagen satsar på egen mjukvaruutveckling för 75 miljarder kronor

Tyska fordonsjätten Volkswagen förtydligar sin organisation kring mjukvaruutveckling och kommer framöver att centralisera utvecklingen i en verksamhet, Car.Software. Förändringen slår igenom efter årsskiftet, enligt ett pressmeddelande. 

Området kommer att ansvara för all mjukvara i bilar samt det digitala ekosystemet som biltillverkaren vill skapa. Området får initialt 3 000 anställda fördelat på Berlin, Bochum, Ingolstadt, Stuttgart samt Wolfsburg. Internationellt har man även anställda i Seattle samt Peking. 

Volkswagen tänker satsa på området och målsättningen är att enheten skall ha växt till 10 000 personer 2025. Det betyder också att konsulter kommer att få stryka på foten. Idag sker endast 10 procent av mjukvaruutvecklingen inom koncernen. År 2025 skall den ha ökat till 60 procent.

Car.Software bedöms investera 7 miljarder euro, motsvarande 75 miljarder kronor, till och med 2025.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer