ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Volkswagen tidigarelägger miljonplan

  • Elbilen Volkswagen e-Up 2013. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Volkswagen höjer sin prognos för produktionen av elbilar. Enligt ett pressmeddelande räknar den tyska biltillverkaren med att producera en miljon elbilar år 2023 – vilket är två år tidigare än planerat.

Biltillverkaren spådde tidigare att bolaget skulle nå en årlig produktion om en miljon elbilar av märket Volkswagen år 2025, men tack vare tunga investeringar förväntas milstolpen nu vara nådd redan 2023. Under 2025 väntas bolaget ny bygga 1,5 miljoner elbilar, enligt de nya målen.

Innan 2024 planerar bolaget att satsa 33 miljarder euro, motsvarande 345 miljarder kronor, på utveckling. Stora resurser har bland annat lagts på fabriken i Zwickau, som är Volkswagens första anläggning för elbilstillverkning.

Fram till mitten av december har Volkswagen levererat 250.000 elbilar sedan lanseringen av E-up 2013. Under 2019 har biltillverkaren levererat 70.000 elbilar, att jämföra med 50.000 bilar förra året. De fem största marknaderna i år har varit Kina, Norge, Tyskland, USA och Storbritannien.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer