ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Volati omvandlar me&i-aktier till preferensaktier

Industrigruppen Volati har omvandlat sitt ägande på 65 procent av aktierna i modeföretaget me&i till preferensaktier. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Me&i:s tidigare minoritetsägare blir nya majoritetsägare i bolaget. Förändringen innebär även att Volati har rätt att erhålla upp till 78 miljoner kronor i framtida ersättningar från me&i. Volatis bokförda värde av preferensaktierna och fordringarna uppgår till 12 Mkr. 

I början av oktober meddelade Volati att bolaget gör en nedskrivning på omkring 330 miljoner kronor inom affärsenheterna me&i och Naturamed Pharma, vilket Di tidigare rapporterat om. 

”Volati har ambitionen att vara en långsiktig ägare till de bolag vi investerar i. I fallet me&i har vi dock gjort bedömningen att bolaget har bättre förutsättningar att utvecklas framgångsrikt i en annan ägarkonstellation. Bolaget har en historik av lönsamhet och en kompetent ledning. Vi önskar me&i lycka till i nästa fas av sin utveckling, och hoppas att Volati därigenom på sikt ska erhålla en viss positiv resultateffekt”, säger Mårten Andersson, vd för Volati. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer