ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Telejätten miljardhöjer vinstprognosen – aktien stiger

  • Foto: EDGAR R.SCHOEPAL

Vodafone höjer sina vinstförväntningar för året med en miljard dollar. 

Avyttringar och en stark tillväxt i Tyskland kompenserar för fiaskot i Indien. 

Den brittiska teleoperatören skruvar nu upp årets förväntade resultat (ebitda) till mellan 14,8 och 15 miljarder euro, vilket kan jämföras med tidigare förväntningar som låg på runt 14 miljarder euro. 

Förvärvet av Liberty Globals tillgångar i Tyskland, samt avyttringar i Nya Zeeland har hjälpt till för att förbättra siffrorna, rapporterar Financial Times.

Vodafone justerade också det förväntade kassaflödet till ”cirka” 5,4 miljarder euro efter att domstolsbeslut i Indien som slår hårt mot telekombolagets lokala verksamhet.  Tidigare prognos här var ”minst 5,4 miljarder”. 

Teleoperatören rapporterar sammantaget en förlust på 1,9 miljarder euro för årets första halva, mycket på grund av problemen i Indien. Bolaget har brutet räkenskapsår.

Vodafone intäkter växte med 0,4 procent till 22 miljarder euro. 

”Jag är nöjd med hur snabbt vi har genomfört de strategiska prioriteringarna som vi tillkännagav vid samma tid förra året. Detta visar sig i tillväxten under det andra kvartalet, som vi väntar oss kommer att fortsätta under den andra halvan av året”, säger Vodafones vd Nick Read enligt FT.

Vid 9.30-tiden var Vodafone upp 2,4 procent på Londonbörsen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer