ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vinst- och marginallyft för Duni

Servettillverkaren Duni redovisade ett resultat efter skatt på 81 miljoner kronor under det tredje kvartalet 2019. Det kan jämföras med 66 Mkr under samma period i fjol. 

På fredagen var det dags för Duni att presentera sina siffror för det tredje kvartalet 2019. Nettoomsättningen landade på 1.377 Mkr vilket var en ökning från 1.190 Mkr under samma period i fjol. Den organiska tillväxten landade i sin tur på 0,2 procent vilket var en minskning från 0,8 procent under det tredje kvartalet 2018. 

Dunis operativa rörelsemarginal kom in på 9,5 procent vilket var en ökning från 9 procent under samma period i fjol. Det operativa rörelseresultatet landade i sin tur på 130 Mkr jämfört med 107 Mkr under det tredje kvartalet 2018. 

”De huvudsakliga förklaringarna till att resultatet ökade med 21 procent är implementerade prishöjningar, fortsatt minskande priser på massa samt god kostnadskontroll. Resultatet påverkas negativt av högre logistikkostnader samt lageromvärderingseffekter kopplat till lägre massapriser”, skriver Johan Sundelin, vd för Duni, i rapporten. 

Enligt Johan Sundelin har massapriserna gått ner ytterligare under det tredje kvartalet men väntas nu avstanna. 

”Detta bör sammantaget ge en positiv resultateffekt i det fjärde kvartalet”, skriver han. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer