ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vinnare & förlorare: Press på telekomoperatörer

En rad rekommendationsförändringar och ett par större bolagsnyheter sätter sin prägel på onsdagsbörsen. I botten bland storbolagen trålar Tele2 sedan Carnegie sått tvivel för tillväxtutsikterna och sänkt rekommendationen för aktien till behåll från köp.

Vid 13.15-tiden var OMXSPI ner med 0,1 procent och storbolagsindex med 0,2 procent. Vid tidpunkten hade tillgångsbevis värda cirka 7,6 miljarder kronor omsatts på Stockholmsbörsen.

Dagens vinnare:

• Africa Oil rusar med 17,8 procent efter att bolaget på tisdagskvällen meddelat att man slutför förvärvet av oljetillgångar utanför Nigerias kust, en affär som först aviserades i oktober 2018.

• Assa Abloy toppar storbolagsindex och stiger för sjätte dagen i rad. Aktien handlas upp med 1,9 procent.

• Swedish Match är också en av storbolagsvinnarna efter att ha fått höjd riktkurs från Credit Suisse, och ABB stiger med 0,9 procent efter att ha fått dubbla riktkurshöjningar från DNB respektive Pareto.

• Läkemedelsbolaget Sobi stiger också kraftigt med 7,5 procent. En bidragande faktor till uppgången antas vara att Danske Bank höjt sitt råd på aktien till köp från behåll, och har därtill jackat upp riktkursen från 161 till 179 kronor.

• Gamingutvecklaren Starbreeze steg 12 procent sedan det italienska gamingbolaget Digital Bros tecknat ett avtal med koreanska Smilegate gällande Smilegates tillgångar i Starbreeze. Smilegate är också långivare till Starbreeze.

• På First North rusar telefonioperatören Vertical Ventures med 136 procent sedan det blivit känt att ett kinesiskt e-handelsbolag med säte i Shenzhen är intresserade av ett uppköp i ett så kallat omvänt förvärv.

Dagens förlorare:

• Tele2 halkar efter rejält med att backa cirka 2,1 procent sedan Carnegie skrivit i en analysuppdatering att bolagets tillväxt i år kan vara i farozonen, bland annat beroende på avtalskonflikten med Bonnier Broadcasting om innehållsrättigheter som förväntas ha en påtaglig effekt på bolagets finansiella utveckling.

• Sektorkollegan Telia tappar också, 1,6 procent. Morgan Stanley skriver i en analysuppdatering att Telias resultat i den svenska verksamheten väntas vara under fortsatt press, bolagets skuldsättning är hög och värderingen är oattraktiv. Investmentbanken graderar ner Telia till undervikt från tidigare jämvikt och sänker riktkursen till 38 kronor från tidigare 45 kronor.

• Handelsbanken backar med 2,3 procent och Boliden faller tillbaka 2,0 procent.

• Medicinteknikbolaget Episurf backar 6,7 procent efter att ha fallit markant två handelsdagar dessförinnan. Aktien är emellertid upp med över 55 procent sedan årsskiftet.

• Modebolaget Venue Retail Group backar med 4,5 procent efter att bolaget rapporterat ett resultat efter skatt på minus 17 miljoner kronor, i första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer