ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Vings ägare ansöker om konkursskydd - resejätten lugnar oroliga svenskar

  • Foto: Chris Ratcliffe

Vings ägare, Thomas Cook Group, har ansökt om konkursskydd.

Men resejätten lugnar svenska resenärer.

”Det är ett standardförfarande. Som resenär är det inget man berörs av”, säger Vings kommunikationschef Fredrik Henriksson. 

Resejätten Thomas Cook Group, känt som Ving i Sverige, har stora skuldproblem och är mitt i en omstrukturering. Nu har bolaget ansökt om konkursskydd i USA enligt Chapter 15 i den amerikanska konkurslagstiftningen. Det innebär att utländska företag skyddas från stämningar av långivare. 

Ansökan lämnades in i New York och visar dokument daterade 16 september, skriver Finwire.

Thomas Cook håller på att säkra ett större räddningspaket där bland annat kinesiska Fosun går in med kapital. En omröstning om finansieringen ska ske den 27 september.

Enligt Vings informationschef behöver svenska resenärer inte känna sig oroliga.

”Hela den här rekapitaliseringen är ju ett förfarande som vi gör för att få ner våra skulder och stå på en mycket mer ekonomisk stabil grund. Men som resenär är det inget man berörs, flyg och bokningar är precis som planerat.” 

Nästa steg är att ro räddningspaketet i hamn, vilket Fredrik Henriksson tippar bli under första halvan av oktober. 

”Det är en komplex process, men alla parter är överens och majoriteten av vilkoren som är i transaktionerna. I början av oktober ska det här vara klart. ”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer