1515
Annons

Viaplay och Warner Bros. Discovery lägger ner Airtime Sales

Mediebolagen Viaplay Group och Warner Bros. Discovery planerar att avveckla det samägda företaget Airtime Sales. Anledningen förklaras vara en för hög komplexitet att upprätthålla teknik och sändningsavtal regionalt, framgår det av ett pressmeddelande. 

Barclays får böter på 361 miljoner dollar i USA

Den brittiska banken Barclays får böter på 361 miljoner dollar i USA för ett misstag som ledde till att banken ”översålde” strukturerade finansiella produkter (derivat) till ett värde av 17,7 miljarder dollar, framgår av ett pressmeddelande.

Felet uppdagades tidigare i år, då det stod klart att Barclays av misstag sålt strukturerade produkter och börshandlade ”notes” – icke säkerställda skuldväxlar som följer ett underliggande index. Barclays råkade sälja 75 procent fler av de nämnda värdepappren än den tillåtna gränsen på 20,8 miljarder dollar. Gränsen hade kommit till genom en överenskommelse med amerikanska finansinspektionen SEC.

SEC konstaterar att banken misslyckats med att implementera interna kontrollsystem för att följa upp transaktioner i realtid.

”Vi vitsordar Barclays arbete med att identifiera, avslöja och återställa felet, men kontrollen och felets magnitud är helt ofattbart”, skriver SEC:s regelefterlevnadschef Gurbir Grewal i ett uttalande.

Köparna av värdepappren, som är att betrakta som icke-registrerade säkerheter, hade rätt att begära Barclays på återköp till originalpris jämte ränta. Banken tog en kostnad på 1,3 miljarder pund i andra kvartalet som en konsekvens av återköpen. Till detta kommer nu alltså 361 miljoner dollar i böter och ränta till SEC. 161 miljoner av dessa skrivs dock av från bötesbeloppet givet att återköpserbjudandet mot de kunder som drabbats anses kompensera för denna summa, som representerar orättmätig vinst och ränta.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera