ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Polistillslag: Verkstad byggde billiga falska Ferrari

  • En äkta Ferrari.

En ny Ferrari eller Lamborghini för en halv miljon kronor - för bra för att vara sant, visar det sig. 

Polis i Brasilien har slagit till mot en bilverkstad som tillverkat falska sportbilar och sålt dem till intet ont anande kunder, skriver Guardian.

Kopior av sportbilar som i vanliga fall kostar mellan 4 och 6 miljoner kronor tillverkades i den lilla verkstaden Autos Fibras i staden Itajaí i södra Brasilien. Företaget annonserade bilarna på Instagram och Youtube, och sålde dem till kunder för mellan 450.000 och 700.000 kronor.

När polisen slog till mot verkstaden fanns två "Ferrari" och sex "Lamborghini" i lokalen, i olika stadier av färdigmontering. Motorhuvar och säten bar lyxtillverkarnas emblem och märken, men produkterna hade mycket lite att göra med originalen. Motorerna kom till exempel från helt andra fordon, som Mitsubishi Eclipse och Chevrolet Omega.

"Motorerna var mycket mindre kraftfulla. Finishen på bilarna berodde på vad kunden kunde betala", säger polisen Angelo Fragelli till Guardian.

Verkstaden drevs av två män, far och son, som enligt den brasilianska polisen kan se fram emot att åtalas för brott mot intellektuella rättigheter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer