ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Veoneer får kontrakt inom självkörande bilar: ”Ett genombrott”

  • Jan Carlsson Foto: Jesper Frisk

Veoneer har vunnit ett kontrakt på värmekameror till självkörande bilar. ”Detta avtal är ett genombrott för Veoneer och för de självkörande fordonens framtid”, säger bolagets vd Jan Carlsson.

Avtalet innebär att Veoneer ska producera världens första värmekamera till självkörande fordon på nivå 4, skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Utvecklingsarbetet för att hantera dålig sikt på grund av mörker, rök, eller av att föraren bländas kommer att bekostas av en ”världsledande biltillverkare”, påpekar bolaget.

Enligt Veoneer är detta det första systemet för självkörande bilar på nivå 4 där flera värmekameror med hög upplösning kombineras med kameror, radar och lidar för att öka säkerheten. Produktionsstart planeras till år 2021.

 ”Detta avtal är ett genombrott för Veoneer och för de självkörande fordonens framtid. Vi gläds åt att en ledande global biltillverkare valde Veoneer, så att vi kan bidra till utvecklingen av autonoma system för bilar”, uppger Veoneers vd Jan Carlsson.

Nivå 4 är den näst högsta nivån för självkörande bilar och innebär att systemet kan framföra bilen på egen hand, under vissa förutsättningar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer