ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Världens största fondförvaltare rådlös inför brexit: "Omöjligt att förutspå"

Inte ens världens största fondförvaltare, Blackrock, vet hur de ska agera inför de avgörande brexitförhandlingarna. "Det är omöjligt att förutspå utgången", säger Blackrocks europeiska aktiechef enligt Bloomberg.

Den oförutsägbara utgången har gjort att Blackrock tagit en relativt neutral ställning inför det väntade utträdet.

"Vi har ingen aning om vart detta kommer att landa i slutändan", säger Nigel Bolton, chef över Blackrocks europeiska aktieteam till nyhetsbyrån.

Både brittiska aktier och pundet har tagit stryk efter de senaste dagarnas utveckling i brexitfrågan, där Theresa May senarelagt omröstningen om utträdet i det brittiska parlamentet. Brittiska bolag med inhemsk exponering har varit särskilt sårbara och Nigel Bolton tror att en så kallad hård brexit, där Storbritannien lämnar EU den 30 mars 2019 utan ett avtal, kan leda till ytterligare ett 30-procentigt fall för dessa aktier.

I Blackrocks europeiska portfölj är fondförvaltaren "något underviktade" brittiska aktier men det är inte en särskilt stor satsning, enligt Bolton. Även om utgången är osäker står en sak klart enligt Blackrocks aktiechef: Det kommer att vara volatilt på den brittiska aktiemarknaden under 2019.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies