ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA:s handelsminister till EU: handelssamtalen går för långsamt

USA:s handelsminister Wilbur Ross kritiserade på onsdagen EU för att röra sig alltför långsamt i handelssamtalen med USA.

"Vi behöver verkligen påtagliga framsteg på kort sikt. Presidentens tålamod är inte oändligt", sa han vid en pressträff i Bryssel enligt amerikanska media.

"Det här är inte tänkt att vara ett femårsprojekt. Det är tänkt att vara något som går snabbt", fortsatte han.

På tisdagen träffade han EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström. Men det var inte en del i förberedelserna för att starta förhandlingarna om ett frihandelsavtal om industrivaror mellan EU och USA. Sådana förberedelser sköter Cecilia Malmström med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer.

Tidigare på onsdagen klagade Cecilia Malmström på att USA inte hade visat så stort intresse för förberedelserna. Samtalen om omfattningen av avtalet har i stort sett inte startat.

Wilbur Ross sa att EU måste agera inom regelsamverkan mellan EU:s och USA:s myndigheter. Detta område är lika viktigt sa han.

EU-källor påpekade att sådana samtal pågår. Den 23-24 oktober kommer förhandlingar att föras på tjänstemannanivå i Washington.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies